商品評価
Αισθητικά λοιπόν, η ψύκτρα μας αφήνει αρκετά καλές εντυπώσεις και σίγουρα είναι ένα σχέδιο που δε ταιριάζει σε όλα τα setups αλλά έδωσε τη δυνατότητα στη Deepcool να φτιάξει κάτι μοναδικό – και χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το shroud του ανεμιστήρα σε σχήμα ‘X’. Πέρα από αυτό οι επιδόσεις της είναι οριακά αντάξιες της αγοράς στην οποία προορίζεται και η τιμή της είναι κοντά στα 90€ στην Ελλάδα, στα ίδια επίπεδα με κάποιες καλύτερων επιδόσεων υδροψύξεις και εκεί δημιουργείται πρόβλημα για τη Fryzen. Στις περιπτώσεις όπου όμως θέλουμε να παίξουμε με μια αερόψυξη και όχι μια υδρόψυξη για διάφορους λόγους, είτε έχουν να κάνουν με το κουτί που δεν έχει θέσεις για ψυγεία ή το airflow που είναι περιορισμένο, τότε η Fryzen είναι καλή λύση και αντιμετωπίζει ψύκτρες από πολλές εταιρίες – όπως την MA620 της Cooler Master την οποία και άφησε πίσω στις δοκιμές μας έχοντας διαφορά 20€ στη τελική τιμή υπέρ της MA620, οπότε έχουμε την ετυμηγορία.
Read More..
Όσον αφορά το κουτί μας, εδώ έχουμε μια φαρδιά και όμορφη υλοποίηση που σαν σύνολο είναι αρκετά καλοστημένο έχοντας μαγνητικό πλαϊνό παράθυρο μεταξύ άλλων. Σαν ποιότητα κατασκευής η Deepcool μας εντυπωσιάζει θετικά ενώ το ίδιο κάνει και με τους χώρους που δίνει στο εσωτερικό, αλλά παρόλο που δεν υποστηρίζει επίσημα E-ATX δεν είχαμε κανένα θέμα να βιδώσουμε μια X399 AORUS XTREME της GIGABYTE στο εσωτερικό και το μόνο πρόβλημα που συναντάμε είναι ότι λόγω του αυξημένου πλάτους της μητρικής, χάνουμε λίγο από τον χώρο του κάθε grommet στο motherboard tray. Τα 120€ ωστόσο δεν είναι τα χρήματα που θα δίναμε για το συγκεκριμένο αλλά η εμφάνιση με το πλαϊνό παράθυρο είναι δύο τομείς που βάζει ‘τικ’ το Macube 550 και μόνο για τη 'μοναδικότητα' της φάσης θα το προτείναμε σε κάποιον. Το βάρος του είναι αισθητά μεγαλύτερο από το ‘κλασικό midi κουτί σας’ και ο λόγος είναι τα βαριά μεταλλικά panel και εκεί είναι η μη προβλεπόμενη κίνηση προς τη premium αγορά που κάνει η Deepcool. Σε αυτά τα χρήματα όμως έρχεται αντιμέτωπο με δυνατές επιλογές από τους κορυφαίους κατασκευαστές της αγοράς αλλά μας αρέσει που η Deepcool το βλέπει αρκετά ανταγωνιστικά, αλλά νομίζουμε πως υπάρχουν μερικές ακόμα πιο καλές μονάδες στη συλλογή της που θα μας κάνουν καλύτερη εντύπωση και δε θα ζητήσουν και τόσα χρήματα.
Read More..
Πηγαίνοντας στην υδρόψυξη - η Castle 240 είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον μοντέλο και το γεγονός ότι προσφέρει ανταγωνιστικές επιδόσεις με μια διαφορετική αισθητική δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο από όσους την έχουν ‘στα προσεχώς’ για το σύστημά τους. Το waterblock είναι η κύρια ατραξιόν, τόσο με το ψηλό προφίλ όσο και με το φινίρισμα του καθρέφτη που μόλις φωτιστεί αποκαλύπτει το λογότυπο της Deepcool, ενώ όταν το σύστημα είναι κλειστό αντανακλά πάνω του οτιδήποτε βρίσκεται φυσικά μπροστά του. Φυσικά διατηρείται μοντέρνα και σε άλλους τομείς όπως τον φωτισμό, εκεί όπου με τη προσθήκη A-RGB LED έχουμε περισσότερους συνδυασμούς για να παίξουμε, αλλά προτείνεται να το κάνουμε μέσα από το software της μητρικής στην οποία θα τη συνδέσουμε και όχι από το παρεχόμενο controller που θα ζει μέσα στο κουτί. Εδώ η τιμή των 120 περίπου ευρώ βάζει την Castle 240 RGB σε πλεονεκτική θέση, ενώ σε αντίθεση με το Matrexx 70 και την απουσία μικροπροβλημάτων εδώ μπορεί να μπει στη πρώτη γραμμή των υδροψύξεων της αγοράς.
Read More..
Восхитительно – таков вердикт про DeepCool MF120. Всё классно прямо со старта: шикарный комплект, сделаны очень качественно, всё модульное. Чего только стоит подключение вентиляторов к блоку через micro-USB. Ну и конечно никак нельзя промолчать о том, насколько они классно выглядят. Весьма немаловажный фактор между прочим.Вентиляторы помимо внешнего вида должны выполнять свою прямую функцию – прокачивать воздушные массы. В плане количества этих масс вопросов особо нет. Около 95 кубов воздуха в час – результат чуть выше среднего как для 120 мм «карлсона», а скорость вращения при этом аж порядка 2200 об/мин. Какой бы не был подшипник и геометрия крыльчатки, 2200 об/мин – очень много. Соответственно, много шума. Как бы 38 дБА это вам не как котику сметанка. Они шумные, учитывайте это. Можно снизить скорость вращения до более-менее приемлемого уровня в 25-28 дБА, и сразу от производительности отсекаем 30%.
Read More..
Корпус DEEPCOOL BARONKASE LIQUID откровенно порадовал своим дизайном и функциональными возможностями. Главным его достоинством является предустановленная СВО DEEPCOOL Captain 120EX. Она может использоваться с процессорами AMD и Intel различных поколений, TDP которых не превышает 140-150 Вт. То есть в большинстве случаев она гарантирует стабильную работу в номинале и возможность их разгона. А поскольку это СВО закрытого типа, то никакого дополнительного обслуживания она не требует. Приятно, что предустановленная «водянка» − это не единственное преимущество корпуса. И если дизайн – это вопрос субъективный (одним может понравиться, другим нет), то продуманность интерфейса и качество исполнения – вещи весьма объективные. В частности, радует возможность установки ATX-плат в корпус формата MicroATX, наличие множества вентиляционных отверстий, обязательно прикрытых пылевыми фильтрами, удобный кабель-менеджмент, продуманность установки компонентов и транспортировки самого системного блока. А благодаря яркой LED-подсветке с возможностью ручной настройки режима работы вы сможете любоваться комплектующими через закаленное стекло.
Read More..